Kompüter açılmır.

Salam, evdə köhnə kompüterim var. O kopmüteri artıq istifadə etmirdim, çünki göstəriciləri aşağıdır. İçində (D diskində) vacib videolarım və digər fayllarımın olduğunu yadıma düşüb bu gün onu açmaq qərarına gəldim. Amma açdıqda monitorun sol üst küncündə - işarəsi yanıb-sönməyə başladı və eləcə də qaldı. Format eləmək istədim, yenə alınmadı. Bi dostum məsləhət gördü ki, hard diskə birləşən iki naqildən dar olanını çıxardım işləyəcək. Mən o naqili çıxardım, yenə açılmadı, amma format menyusu açıldı bu dəfə. Amma format etməyə başlayan bir-iki dəqiqədən sonra stop: 0x0000007b xətası ilə rastlaşdım. İnternetdə araşdırdım, onlar Biosda AHCİ yazılan yerdə dəyişiklik etməyi başa salırdı. Amma məndə biosda AHCİ yazılan yer də yoxdur.

Verilmiş cavablar və yazılan şərhlər (2 cavab var)

DozzaMarixuana (2019-12-14 19:50:02)
Yox qardaw bu xetanin esl adi CHKDSK gedir sebeblerini yazacam altta ozun arastr tap. 1.Harddisk cezmis ola biler 2.Harddiskden ana plataya geden nazik kabel cezmis ola biler. ve bunun yaranma sebebinide deyim sene Bootsector yani komputer ilk acildigi zaman bu bolmeye baxir bu bolmede 2 praqram teminatindan 1 denesi ola biler MBR - master boot record GPT - Guad partition table eger senin taxtigin her hansisa bir storage qurgusu komputerine SEMV (Stone Empire Monkey Virus) salibsa o zaman komputerin acildigi zaman bootsectoru oxuyub boot ola bilmir ve sende olan CHKDSK xetasini verir. cavabi yeniden redakte ettim. cunki indi gordum ozun yazmisanki dar kabeli cixard mende derdim dar kabel nedi. o dar kabel senin ana platan gelib harddiskdeki bootsector bolmesini oxumaga komek edir ve tebiki ana platanin harddiski oxumagi ucun kabeli cixartmisansa bu xetani verecek sen kabelivi tax .. ondan sonra ne bas verir onu yaz komeklik edek. xetani sen ozun yaratmisan . oz ozune olmuyub o.

selef (2017-09-18 19:21:09)
Xilas etmek yollari coxdu. en asan yolu sadece sirf fayllari xilas etmekdirse - 1. internetiniz varsa - siz windows live diski tapin . ordan fayllarinizi google diske yandex diske atin. 2. hdd cixardib ishleyen bashqa komyutere qoshun fayllari ordan flashkya ve ya istenilen yere atin.

Mövzu üzrə bənzər suallara da baxa bilərsiniz.

FORMAT zamanı faylları saxlamaq

Micro Karta Format atmaq

Windows 7 64 bit iso

iPhone 4 u format etmek isteyirem

Mənim Micro Kartım format olunmasını istəyir

D diski yoxa çıxıb. Xahiş edirəm kömək edin.